5 +2 τρόποι για να μαζέψεις εύκολα χρήματα για το ταξίδι σου

2023-03-18
boarding pass
boarding pass

Σου έχει τύχει ποτέ να δεις τυχαία κάποια διαφήμιση από ένα ταξίδι στις Μαλδίβες ή στη Νέα Υόρκη και να σκεφτείς ότι θα ήταν τέλειο να πας αλλά ποιος έχει δύο και τρεις χιλιάδες ευρώ μαζεμένα να δώσει;

Δεν είσαι ο μόνος.

Όλοι μας δυσκολευόμαστε στην ιδέα του να δώσουμε ένα τόσο μεγάλο ποσό , ειδικά στην Ελλάδα με το βασικό μισθό να βρίσκεται περίπου στα 650 ευρώ.

Σκέψου ένα προορισμό τον οποίο ονειρεύεσαι εδώ και καιρό. Τώρα σκέψου ένα πιθανό budget που χρειάζεσαι για να τον επισκεφθείς.

Στη περίπτωση που αυτό το ποσό σου φαίνεται αστρονομικό , δε θέλω να απελπιστείς!

Όλοι από κάπου ξεκινήσαμε για να καταφέρουμε να κάνουμε τα ταξίδια μας και θα σου παρουσιάσουμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καταφέρεις να συγκεντρώσεις αυτό το ποσό !

Μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στα άρθρα μας σχετικά με το πως να κάνεις το ταξίδι σου με λιγότερα χρήματα και πού θα βρεις τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια! 

1.Κάνε την έρευνά σου σχετικά με το συνολικό κόστος του ταξιδιού και φτιάξε ένα πλάνο γι'αυτό. Διαίρεσε το κόστος με τις ημέρες ή τους μήνες που σου απομένουν και βρες το ποσό που πρέπει να μαζεύεις κάθε μήνα.

Εαν βάζεις μικρούς στόχους θα σου φαίνεται πιο εύκολη η υλοποίησή τους και έτσι θα συγκεντρώσεις το συνολικό ποσό χωρίς να αγκομαχάς τις ημέρες πριν την αναχώρησή σου!


2.Ξεκίνα την αποταμίευση όσο είναι νωρίς.

Όταν λέμε αποταμίευση το εννοούμε με όλη την έννοια της λέξης. Αγόρασε ένα κουμπαρά ή χρησιμοποίησε οτιδήποτε αντικείμενο σε βολεύει και φτιάξε ένα σύστημα το οποίο θα είναι εφικτό για εσένα.

Μπορείς να βάζεις στο κουμπαρά 1ευρώ την ημέρα , 2ευρώ ή ακόμα και 50λεπτά. Μικρά ποσά τα οποία δε θα κάνουν μεγάλη διαφορά στην ημέρα σου αλλά μετά από ένα , δύο , τρεις μήνες θα έχεις συγκεντρωμένο ένα πολύ καλό σύνολο. Βάλε ένα ποσό το οποίο είναι τόσο μικρό ώστε να σε βολεύει και να μπορείς να τηρείς το πρόγραμμά σου με ευλάβεια.


3.Κάνε το ταξίδι (όσο αυτό είναι εφικτό) προτεραιότητά σου.

 Με αυτό το τρόπο θα καταφέρεις να περιορίσεις τα περιττά έξοδα και να αποταμιεύσεις ευκολότερα. Για παράδειγμα , φτιάξε καφέ από το σπίτι για τη δουλειά ή τη σχολή σου . 

Μαγείρεψε στο σπίτι αντί να παραγγείλεις ή να φας έξω. Μη βγεις για ποτό και Παρασκευή και Σάββατο , βγες μόνο τη μία ημέρα.

 Στα καθιερωμένα σου ψώνια για ρούχα , παπούτσια , καλλυντικά , παιχνίδια για το playstation κλπ μην ξοδέψεις όλες σου τις οικονομίες αλλά περιόρισέ τα τουλάχιστον στα μισά. Ακύρωσε κάποια συνδρομή που δεν σου είναι απαραίτητη. 

Σε αντίθεση , τα ποσά που γλιτώνεις μπορείς να τα βάζεις στον ταξιδιωτικό σου κουμπαρά και έτσι να φτάσεις πιο εύκολα στο στόχο σου!

Η μαγική θέα από το αεροπλάνο
Η μαγική θέα από το αεροπλάνο


4.Ένας τρόπος που λειτουργεί για εμάς οι οποίοι χρησιμοποιούμε τη κάρτα Revolut είναι η αυτόματη αποταμίευση 

. Η κάρτα έχει την επιλογή να στρογγυλοποιεί τα ποσά των αγορών μας και αυτά τα ποσά να τα βάζει σε ένα ταξιδιωτικό section του λογαριασμού. Έτσι , συγκεντρώνονται χρήματα χωρίς να το καταλάβουμε. Εαν δεν χρησιμοποιείς τη συγκεκριμένη κάρτα , μπορείς να το κάνεις με τα μετρητά σου. Για παράδειγμα , εαν αγοράσεις μια μπλούζα που κοστίζει 19.50 ευρώ , τα 50 λεπτά που περισσεύουν μέχρι τα 20 ευρώ μπορείς να τα βάλεις στο κουμπαρά.


5.Κάνε έξτρα εύκολη εργασία.

 Εαν έχεις τουλάχιστον μέτρια γνώση αγγλικών (για μερικές μπορεί να μη χρειάζονται καν) και υπολογιστή μπορείς να κάνεις εργασίες που παίρνουν λίγο χρόνο (10 λεπτά με μισή ώρα) και από αυτές κερδίζεις λίγα αλλά χρήσιμα για το ταξίδι σου χρήματα. Τέτοιες εργασίες μπορεί να είναι να συμπληρώνεις έρευνες επί πληρωμή ή να σχολιάζεις τη λειτουργικότητα μερικών website μέσω trymata κλπ.


Οι επόμενοι δύο τρόποι που θα σου αναφέρουμε δεν είναι ακριβώς για το πως θα μαζέψεις χρήματα αλλά για το πως θα εξοικονομήσεις.

Για να καταφέρεις να κάνεις λίγο πιο οικονομικό το ταξίδι σου , ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις τα μίλια από τα προγράμματα των αεροπορικών εταιριών. Αυτό δε θα συμβεί από το πρώτο ταξίδι καθώς πρέπει πρώτα να μαζέψεις τα μίλια αλλά θα σε βοηθήσει αρκετά στα επόμενα ταξίδια σου! Πρώτα πρέπει να γίνεις μέλος στα προγράμματά τους και έπειτα το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αρχίσεις να ταξιδεύεις!

Επιπλέον μπορείς να βρεις διάφορες συνεργασίες που κάνουν οι εταιρίες με τράπεζες και βγάζουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες με τις οποίες μπορείς να μαζέψεις μίλια από τις αγορές σου , ανεξάρτητα από τις πτήσεις σου.(πχ Aegean airlines -alpha bank )

Τέλος , μια συμβουλή πολύ χρήσιμη για να μπορέσεις να ανακαλύψεις το κόσμο είναι να χρησιμοποιείς εναλλακτικούς προορισμούς σε σχέση με αυτούς που έχεις σκεφτεί. Για παράδειγμα αντί για τις Μαλδίβες μπορείς να πας στη Χουργκάντα ή στη Ζανζιβάρη . Αντί για σαφάρι στο Kruger park στη Νότια Αφρική μπορείς να πας στο Mikumi park της Τανζανίας , αντί για την instagramική Βιέννη μπορείς να πας στη Βουδαπέστη η οποία προσφέρει επίσης αρκετά φωτογενή σημεία.

Booking.com


Ξεκίνα να εφαρμόζεις στη καθημερινότητά σου έστω ένα από τα παραπάνω και είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρεις να βρεθείς σε όποιο ονειρικό προορισμό έχεις ονειρευτεί!


Καλά ταξίδια !