Τρεις πράσινες οάσεις κοντά στην Αθήνα

2023-04-12

Η ζωή στην Αθήνα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και δελεαστική. Οι επιλογές για διασκέδαση , φαγητό , δραστηριότητες είναι αμέτρητες και δεν αφήνουν κανέναν να βαρεθεί.

Παρ'όλα αυτά η Αθήνα είναι ταυτόχρονα αποπνικτική , γεμάτη πολυκατοικίες και αυτοκίνητα.Οι ρυθμοί της είναι γρήγοροι και αγχωτικοί.

Μερικές φορές χρειάζεσαι μια μικρή απόδραση από το κέντρο της πόλης για να χαλαρώσεις και να έρθεις σε επαφή με την ηρεμία της φύσης. Υπάρχουν λύσεις για να απολαύσεις τη φύση χωρίς να ταξιδέψεις χιλιόμετρα μακριά.

Θα σου προτείνω τρεις επιλογές από αυτές , η καθεμία με τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά που τη κάνουν ξεχωριστή.


1.Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Βρίσκεται στο Δήμο Ιλίου (δυτική Αθήνα) και αποτελείται από 1200 στρέματα γεμάτα με δέντρα , μονοπάτια , λίμνες και χώρους φτιαγμένους για να χαλαρώσεις και να πιεις το καφέ σου. Είναι αρκετά κεντρικό ,εύκολο στη πρόσβαση και διαθέτει μεγάλο χώρο για parking.

Εαν δε θέλεις να καθίσεις στα παγκάκια του πάρκου , έχει και cafe μέσα.

Η είσοδος είναι δωρεάν και τα Σαββατοκύριακα - Αργίες έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Επιπλέον το πάρκο συχνά διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες!


2.Δήμος Φυλής , Χασιά.

Οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζετε τη Χασιά για τις ταβέρνες και τους λουκουμάδες αλλά το μέρος προσφέρει πολλά περισσότερα.

Ανεβαίνοντας το κεντρικό δρόμο της Χασιάς θα σου αποκαλυφθεί ένα βουνό απαράμιλλης ομορφιάς και με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Στην ουσία πρόκειται για τους νοτιοδυτικούς πρόποδες της Πάρνηθας (δεν είναι κάποιο βουνό στη Χασιά δικό της) οι οποίοι είναι προσβάσιμοι από τη Χασιά και πολύ κοντά στις γνωστές ταβέρνες.

Εκεί υπάρχει η Μονή Κλειστών , η οποία είναι μια υπέροχη γαλήνια μονή με εύκολη πρόσβαση και απέναντι από τη μονή , μέσα στο βουνό υπάρχει μία σπηλιά γεμάτη με εικονίσματα.

Επιπλέον , ανεβαίνοντας στο βουνό (χωρίς να στρίψεις για τη μονή) θα βρεις τη Κρύα Πηγή Φυλής. Είναι ένας χώρος μέσα στο βουνό διαμορφωμένος έτσι ώστε να μπορείς να καθίσεις και να δροσιστείς από τα δέντρα (και το τρεχούμενο νερό του βουνού). Στο μέρος υπάρχει και ένα εκκλησάκι.


3.Το βουνό της Πάρνηθας.

Το γνωστό σε όλους μας βουνό της Πάρνηθας όπως μπορείς να το βρεις από το καζίνο (Regency mont Parnes) και πάνω. Στην ουσία είναι το ίδιο βουνό με το νούμερο 2 αλλά το επισκέπτεσαι από διαφορετική περιοχή.

Kαι τί δεν έχει να προσφέρει αυτό το βουνό;

Πυκνή βλάστηση με Πέφκα και Έλατα , αμέτρητα μονοπάτια , καταφύγια και χώρους αναψυχής (λιβάδια πχ Μόλα) , Ελάφια και άλλα θηλαστικά αλλά και πολλά είδη πτηνών.

Έχουμε μιλήσει εκτενώς για το καταφύγιο Φλαμπούρι αλλά υπάρχουν κι άλλα τόσα πολλά μέρη στη Πάρνηθα να επισκεφθείς που σίγουρα αξίζει τον κόπο και την απόσταση.

Interesting fact: Στο σανατόριο που θα συναντήσεις στο δρόμο σου (ένα τεράστιο εγκαταλελειμμένο κτίριο) είχε νοσηλευτεί ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος.

Αυτές ήταν οι τρεις προτάσεις μας , σίγουρα θα απολαύσεις στο έπακρο όποιο μέρος και να διαλέξεις!

Booking.com