Το μυστικό νησί με σχήμα καρδιάς

2023-03-17

Στο νομό της Μεσσηνίας και απέναντι από τη Μεθώνη βρίσκεται ένας παράδεισος , τον οποίο οι κάτοικοι κρατούν κρυμμένο καλά.

Πρόκειται για το νησί με το όνομα Σαπιέντζα , ένα καταπράσινο σημείο μέσα στη θάλασσα με πλούσια χλωρίδα.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι τα σπάνια Κρι-κρι καθώς υπάρχει μόνο μια προσβάσιμη παραλία και το υπόλοιπο μένει ανέγγιχτο από την ανθρώπινη παρουσία.

Booking.com

Για να πας στο νησάκι πρέπει να φτάσεις μέχρι τη πόλη της Μεθώνης.

Από εκεί ξεκινούν μικρά σκαφάκια περίπου δύο φορές την ημέρα (ανάλογα με τον αριθμό των επισκεπτών) και φτάνουν στη μοναδική παραλία του νησιού μετα από περίπου 15-20 λεπτά.

Η ώρα της αναχώρησης καθορίζεται πριν φτάσετε στο νησί και συνήθως είναι 2 ώρες αργότερα από την άφιξή σας.

Για το χρόνο που θα περάσετε στο νησάκι και επειδή είναι ακατοίκητο είναι απαραίτητο να έχετε προμηθευτεί μερικά εφόδια.

Υπάρχει πιθανότητα να είστε και οι μοναδικοί επισκέπτες του νησιού και έτσι , στη περίπτωση που χρειαστείτε κάτι θα πρέπει να το έχετε οι ίδιοι μαζί σας.

Τέτοια εφόδια είναι σίγουρα νερό και σνακ. Δε γνωρίζω ακριβώς πόση ώρα θα καθίσετε στο νησάκι αλλά ο ήλιος θα καίει και θα διψάσετε. Εμείς προσωπικά πάντα πεινάμε στη θάλασσα οπότε το σνακ είναι απαραίτητο στοιχείο . Αφού έχουμε ενυδατωθεί και έχουμε κατευνάσει τη πείνα μας ας δούμε τι άλλο χρειαζόμαστε.

Αυτό που χαρακτηρίζει την Ελλάδα το καλοκαίρι είναι ο καυτός ήλιος. Σε κανέναν μας δεν αρέσει το γιαούρτι στη πλάτη ούτε η αίσθηση του καμένου δέρματος οπότε άλλο ένα απαραίτητο εφόδιο είναι το αντηλιακό αλλά και καπέλο (ή ακόμα καλύτερα ομπρέλα). 

Το νησί επίσης έχει αρκετές μέλισσες και όταν ξεκινήσετε να τρώτε οτιδήποτε έχετε ετοιμάσει θα σας πλησιάσουν. Δεν είναι επικίνδυνες και το πιθανότερο είναι να φύγουν αλλά καλό θα είναι να έχετε ένα στικ για τα τσιμπήματα . Τελευταίο και ΠΟΛΥ σημαντικό είναι να έχετε μαζί σας μια τσάντα  για τα σκουπίδια που μπορεί να παράξετε όση ώρα βρίσκεστε εσείς. Σεβόμαστε το περιβάλλον - Το διατηρούμε καθαρό!

Η μοναδική παραλία του νησιού είναι μικρή αλλά ειδυλλιακή.

Χαρακτηρίζεται από κατάλευκη άμμο και νερά τόσο καθαρά , που δε τα συναντάς εύκολα πλέον (Ακόμη καθαρότερα και από της Ελαφονήσου).

Επιπλέον , τα νερά αυτά είναι και αρκετά κρύα αλλά η παραλία δεν έχει αρκετή φυσική σκιά και αυτό κάνει εύκολη την απόφαση για τη βουτιά στη θάλασσα! Τίποτα δε συγκρίνεται με την ανακούφιση που νιώθει η κορυφή του κεφαλιού όταν βρέχεται στη θάλασσα έπειτα από αρκετή ώρα στον καυτό ήλιο!

Το γεγονός ότι η θάλασσα είναι τόσο καθαρή σίγουρα οφείλεται στην έλλειψη του μαζικού τουρισμού και τη προσήλωση των ντόπιων στη διατήρηση αυτού του περιβάλλοντος.Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο οι ίδιοι οι επισκέπτες να δείχνουμε τον ίδιο σεβασμό προς το νησί , να μην αφήνουμε απορρίματα φεύγοντας και να μην ενοχλούμε τα πανέμορφα Κρι-Κρι!