Πεζοπορία στο καταφύγιο Φλαμπούρι

2023-03-07

Η θέα από το σημείο είναι καταπληκτική και βλέπει και σε βουνό και στη πόλη!

Μας αρέσει γιατί έχει μονοπάτια τα οποία ξεκινούν ( ή περνούν ) από εκεί τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν ακόμα και οι αρχάριοι στη πεζοπορία. Υπάρχουν και μονοπάτια για πιο έμπειρους στο χώρο. Επίσης μπορείς να βρεθείς μέσα στην αγνή φύση χωρίς καν να περπατήσεις πολύ , μέσα σε δύο λεπτά από το καταφύγιο , καθώς βρίσκεται το ίδιο μέσα στο βουνό!

Το καταφύγιο οργανώνει και ομαδικές πεζοπορίες στο βουνό , μπορείτε να παρακολουθείτε τη σελίδα τους στο facebook για όλες τις προσεχείς δραστηριότητες.   

Το βουνό της Πάρνηθας αποτελεί δημοφιλή προορισμό για μια σύντομη απόδραση από τη πόλη. Το χειμώνα είναι πανέμορφα χιονισμένο , το καλοκαίρι προσφέρει μια ανάσα δροσιάς , την άνοιξη σε μαγεύει με τα λιβάδια του και το φθινόπωρο είναι ένα μαγικό τοπίο στις αποχρώσεις του καφέ και το στρωμένο με φύλλα δρόμο!

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο βουνό , από απλή βόλτα με το αυτοκίνητο , πικ νικ σε κάποιο λιβάδι , πεζοπορία στα μονοπάτια ή παιχνίδι με τα χιόνια.

Ένα μέρος που ξεχωρίζουμε εμείς είναι το καταφύγιο Φλαμπούρι.

Πολύ σημαντικό για εμάς ( που είμαστε καλοφαγάδες ) είναι η ποιότητα του φαγητού! Μέσα στα χρόνια το έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές και πάντα φύγαμε ευχαριστημένοι .

Προσωπική μας πρόταση είναι το χοιρινό λεμονάτο και η σοκολατόπιτα για επιδόρπιο!

Πρόκειται λοιπόν για ένα αγαπημένο μας μέρος καθώς βρίσκεται μέσα στη φύση , έχει εκπληκτική θέα και πολύ καλό φαγητό