Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε στα ταξίδια μας

2023-05-04

Κάθε ταξίδι χρειάζεται κάποιον να το οργανώσει και κάθε διοργανωτής χρειάζεται τα εργαλεία του! Βρισκόμαστε στην εποχή που όλα γίνονται μέσα από το κινητό ή τον υπολογιστή μας και αυτό είναι πολύ χρήσιμο για εμάς που πρέπει να ρυθμίσουμε τα πάντα για το ταξίδι μας.

Υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν , εμείς θα σου δείξουμε ποιες χρησιμοποιούμε στα ταξίδια μας.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

1.Kiwi.com

Μία από τις πιο γνωστές πλατφόρμες σε παγκόσμια κλίμακα σχετικά με τα αεροπορικά εισιτήρια , η οποία δε χρειάζεται συστάσεις. Μπορείς να βρεις εισιτήρια για όλο το κόσμο και να συγκρίνεις τις ώρες-ημέρες-τιμές.

2.Google flights

Μόνο από το όνομα ξέρεις ότι μπορείς να την εμπιστευθείς και σίγουρα θα λάβεις τις καλύτερες υπηρεσίες. Αρκετά εύκολη στη χρήση .

3.Skyscanner

Ίσως από τις πιο πολύ χρησιμοποιημένες πλατφόρμες και όχι άδικα καθώς προσφέρει ευκολία στη χρήση και αρκετά καλά deals.

4.Aegean Airlines

Για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού είναι ίσως η πρώτη που κοιτάμε καθώς είναι Ελληνική και έμπιστη.

ΔΙΑΜΟΝΗ:

1.Booking

Πρώτη στις προτιμήσεις μας με τη περισσότερη ποικιλία και ποσότητα σε καταλύματα. Προσφέρει και πρόγραμμα ανταμοιβής με εκπτώσεις ανάλογα με τις διαμονές σου.

Booking.com


2.Airbnb

Η καλύτερη λύση εαν αναζητάς κατάλυμα ολόκληρης κατοικίας και όχι δωμάτιο ξενοδοχείου. Έμπιστο και με προστασία από τις απάτες.

3.Hostelworld

Η πιο γνωστή στο χώρο του hostel για οικονομικές και περιπετειώδεις διαμονές.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ:

1.Uber

Σε όποια χώρα υπάρχει το uber το προτιμούμε καθώς γνωρίζουμε από την αρχή το κόστος της διαδρομής και μπορούμε να πληρώσουμε με κάρτα.

2.Rome2Rio

Δεν είναι τρόπος μετακίνησης αλλά είναι η εφαρμογή που θα σου δείξει όλους τους τρόπους που υπάρχουν για να πας από ένα μέρος σε ένα άλλο , με τιμές.

INTERNET:

Αiralo: Είναι η εφαρμογή στην οποία μπορείς να αγοράσεις e-sim (ηλεκτρονική κάρτα sim , η οποία δε χρειάζεται φυσική τοποθέτηση στο κινητό) με πρόγραμμα internet σε όλο το κόσμο.

ΚΑΡΤΑ:

Revolut. Χρησιμοποιούμε τη χρεωστική της revolut καθώς μας επιτρέπει να κάνουμε αναλήψεις από ATM σε όλο το κόσμο (πολλές φορές χωρίς χρέωση , ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξεις) , να πληρώνουμε στα POS σε οποιοδήποτε συνάλλαγμα και παράλληλα έχουμε και ταξιδιωτική ασφάλιση!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Για την οργάνωσή μας , τις σημειώσεις μας και τη καταγραφή των εμπειριών μας χρησιμοποιούμε το planner και το ultimate journal μας. Έτσι δε ξεχνάμε ποτέ τίποτα στο σπίτι και δε χάνουμε λεπτό από τη διασκέδαση με το να αγχωνόμαστε! Υπάρχει μια σελίδα για κάθε χώρα του κόσμου και όσες περισσότερες γεμίζουμε τόσο πιο ευτυχισμένοι γινόμαστε!