Διακοπές για δύο , οδηγός επιβίωσης!

2023-04-02

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το μυαλό των περισσότερων από εμάς βρίσκεται ήδη στις διακοπές. Μπορεί ο καιρός ακόμα να μην έχει ανοίξει αρκετά έτσι ώστε να κρύψουμε τα μπουφάν στη ντουλάπα αλλά σε δύο μήνες θα είναι τόσο ζεστός που η θάλασσα θα γίνει βασικός προορισμός μας.

Θα μάθεις σιγά σιγά πόσες και ποιες ημέρες θα πάρεις την άδεια σου και πριν κάνεις οποιονδήποτε προγραμματισμό πρέπει πρώτα να αποφασίσεις με ποιον θα περάσεις εκείνες τις ημέρες.

Εαν τις περάσεις με την οικογένειά σου , με τη παρέα σου ή με τη χρόνια σχέση σου όλα καλά , το έχεις ξανακάνει και θα συνεννοηθείτε εύκολα.

Εαν όμως βρίσκεσαι σε μια καινούρια σχέση και σκέφτεστε να πάτε κάπου μαζί, ίσως χρειάζεσαι κάποιες συμβουλές για το πως θα λειτουργήσει αυτή η σύντομη συμβίωση και θα δημιουργήσετε υπέροχες αναμνήσεις.


Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του συνήθειες όπως την ώρα που ξυπνά το πρωί , πως και πότε τρώει τα γεύματά του , τι κάνει πριν κοιμηθεί κλπ. Στις πρώτες διακοπές το ζευγάρι μοιράζεται για αρκετές ημέρες τον ίδιο χώρο και καθημερινές του συνήθειες. Αυτή είναι και η ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος ο ένας τον άλλον και να καταλάβει εαν ταιριάζει με το σύντροφό του στις λεπτομέρειες.


Θα σου δώσουμε λίγα εμπειρικά tips για να αποφύγεις περιττές εντάσεις και να απολαύσεις τις διακοπές σας όσο γίνεται περισσότερο!


1.Να είσαι προετοιμασμένος/η για όλα. Να περιμένεις ότι θα συμβούν διάφορα που δε τα υπολόγιζες. Τις καθημερινές μπορεί ο/η σύντροφός σου να ξυπνά στις 6:00 για να πάει στην εργασία του και στις διακοπές να μη σηκωθεί πριν τις 12:00. Μπορεί να τρώει υγιεινά κάθε μέρα αλλά στις διακοπές να θέλει burger και βρόμικο. Οι άνθρωποι αλλάζουν αυτές τις λίγες ημέρες που έχουν για να ξεκουραστούν , το ίδιο κάνεις και εσύ.2.Υπομονή! Ένα απόγευμα μπορεί να μην είναι όπως το φαντάστηκες. Μπορεί ο/η σύντροφός σου να μη θέλει να βγει το βράδυ ή να μην έχει όρεξη για να κάνει μπάνιο. Αντί να τσακωθείς , κάνε υπομονή. Δεν εννοώ να χαλάσεις τις διακοπές σου κάνοντας πράγματα που δε σου αρέσουν. Αυτό που εννοώ είναι να κάνεις υπομονή εκείνη τη στιγμή γιατί μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι που δε θέλει το ταίρι σου να κάνετε κάποια δραστηριότητα/βόλτα εκείνη τη στιγμή. Μετά από λίγες ώρες ή την επόμενη ημέρα μπορεί να έχουν αλλάξει οι καταστάσεις και να γίνουν όλα αυτά που θέλεις. Είναι κρίμα να συνεχίσετε να μη περνάτε καλά λόγω ενός επιπόλαιου τσακωμού.3.Ίσως είναι λίγο νωρίς γι' αυτό αλλά για εμάς είναι λέξη κλειδί .

Αμοιβαίες υποχωρήσεις. Στην αρχή μπορεί να πρέπει εσύ να υποχωρήσεις και να δείξεις το δρόμο στο ταίρι σου. Είναι λογικό να έχεις συνηθίσει να περνάς το χρόνο σου όπως θέλεις εσύ πάντα αλλά εδώ δεν είσαι μόνος/η σου. Εδώ είστε δύο και πρέπει να περνάτε καλά και οι δύο. Επίσης δε γίνεται να θέλετε πάντα τα ίδια πράγματα. Γι' αυτό το λόγο είναι απαραίτητες οι υποχωρήσεις. Πήγαινε αυτή τη βόλτα που βαριέσαι , φάε και το κινέζικο που δε σε τρελαίνει και αύριο θα φάτε στη ταβέρνα που αρέσει σε εσένα. Ποτέ δε ξέρεις , ίσως να ανακαλύψεις καινούρια φαγητά/μέρη/δραστηριότητες που δεν ήξερες καν ότι σου άρεσαν.


4.Μη χάσεις τον εαυτό σου για το ταίρι σου. Μένω στα παραπάνω και τα υποστηρίζω αλλά με όριο πάντα. Υπάρχει η πιθανότητα ο άνθρωπος που διάλεξες να μη κάνει ποτέ υπομονή και υποχωρήσεις και να καταλήξεις κάθε ημέρα να κάνεις πράγματα που δε σου αρέσουν. Έτσι θα σπαταλήσεις τις πολύτιμες ημέρες ξεκούρασης που έχεις και θα γυρίσεις δυσαρεστημένος/η πίσω. Να θυμάσαι ότι οι διακοπές είναι μια ευκαιρία να γνωρίσεις τον άνθρωπο που έχεις διαλέξει όπως είναι στη πραγματικότητα χωρίς τη πίεση της δουλειάς και να αξιοποιήσεις αυτές τις ημέρες για να δεις εαν σου αρέσει αυτή η πλευρά του.

Τα ταξίδια είναι ονειρικά και όταν τα μοιράζεσαι με το ταίρι σου γίνονται (ή μπορούν να γίνουν)ανεπανάληπτα. Να θυμάσαι ότι δε χρειάζεσαι κανέναν για να απολαύσεις το ταξίδι σου και να εξερευνήσεις ένα νέο τόπο και έτσι θα μπορείς να διαλέξεις ανθρώπους που θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι τα ανακαλύπτετε μαζί όλα αυτά.

Καλά ταξίδια!