Αξίζει ένα ταξίδι στην Αίγυπτο;

2023-03-04

Η επίσκεψη στην αρκετά κοντινή μας χώρα είναι μια έκπληξη από όλες τις πλευρές! 

Υπάρχουν σίγουρα πολλοί λόγοι για να κάνεις αυτό το ταξίδι αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.


Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι αδιαμφισβήτητα: τα αρχαιολογικά μνημεία. Όπως και να σου το περιγράψω εγώ δεν θα μπορέσω ποτέ να σου εξηγήσω την επιβλητικότητα των πυραμίδων , την άψογη συντήρηση των μουμιών , την ομορφιά των Σφιγγών(ναι είναι πολλές!) και τη καλλιτεχνία των σκαλιστών αγαλμάτων. Από μόνα τους τα μνημεία είναι λοιπόν ένας λόγος για να πας στη χώρα των Φαραώ.

Η Αίγυπτος όμως είναι πολλά παραπάνω από την ιστορία της. Είναι μια χώρα με απίστευτη φυσική ομορφιά , με λευκές και μαύρες ερήμους  , λίμνες μέσα στην έρημο(όπως η διάσημη όαση Siwa) από αλάτι και ένα βυθό γεμάτο κοράλλια (Hurghada, Sharm el Seikh και γενικά περιοχές που βρέχονται από την ερυθρά θάλασσα).

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να κάνεις αερόστατο με θέα το Νείλο( στο Luxor) (αχ , ο Νείλος) και για να κολυμπήσεις με δελφίνια ελέυθερα στα ανοικτά.

Είναι χώρα που θα σε εκπλήξει με τα all inclusive ξενοδοχεία σε απρόσμενα χαμηλές τιμές αλλά και με τη ποιότητα του χαρακτήρα των ανθρώπων στις επαρχίες της , τα τοπικά εστιατόρια πάνω στο ποτάμι και τα πανέμορφα χωριά με τις μπανανιές.

Σε όλα αυτά αν προσθέσεις την απόσταση από εμάς που είναι ούτε δύο ώρες με το αεροπλάνο και τις χαμηλές τιμές που επικρατούν στη χώρα σε σχέση με τις Ευρωπαϊκές , έχεις ένα συνδυασμό ακαταμάχητο!

Η γνώμη μας λοιπόν είναι ότι αξίζει 100% το ταξίδι στην Αίγυπτο!