5 τρόποι να κάνεις το ταξίδι σου με λιγότερα χρήματα

2023-03-04

 Εαν έχεις στο μυαλό σου ένα φανταστικό προορισμό , τον οποίο πιστεύεις ότι δε μπορείς να αντέξεις οικονομικά , κάτσε αναπαυτικά και διάβασε προσεκτικά!


Δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που δε του αρέσουν τα ταξίδια και ο κυριότερος λόγος για τον οποίο ο κόσμος παραμελεί τα ταξίδια του είναι τα χρήματα.

Σίγουρα μερικά μέρη της γης σε σχέση με εμάς είναι πολύ απομακρυσμένα και αυτό τα καθιστά αρκετά ακριβούς προορισμούς, άλλα μέρη προσφέρουν πολυτελείς υπηρεσίες τις οποίες δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε -και ίσως δε τις χρειαζόμαστε- και άλλα μέρη απαιτούν χρήματα για εξοπλισμό και ξεναγούς (ανάβαση σε βουνό , ηφαίστειο , κατάδυση κλπ)

Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορείς να κάνεις τα ταξίδια αυτά έστω και λίγο πιο οικονομικά.

  • Οργάνωσέ το μόνος σου! Σίγουρα είναι πολύ εύκολο πρακτικά να βρεις ένα οργανωμένο γκρουπ το οποίο θα σχεδιάσει τα πάντα για εσένα κι εσύ απλά θα ακολουθήσεις. Θα σου κλείσει τη πτήση ,θα αποφασίσει σε ποια ξενοδοχεία θα μείνεις , σε ποιο δρόμο θα κάνεις βόλτα , θα σου βρει ξεναγό , πάροχο για τις δραστηριότητές σου κλπ. Θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα κάνοντας την έρευνα μόνος σου και φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα στα μέτρα σου. Πλέον μπορείς να κλείσεις τα πάντα μέσα από τον υπολογιστή και το κινητό σου , θα κουραστείς λίγο παραπάνω αλλά θα κλείσεις φθηνότερο το ταξίδι σου.                                                                                                        *Φυσικά εαν ψάχνεις και παρέα για το ταξίδι σου είναι λογικό να απευθυνθείς στο γκρουπ γιατί το σημαντικό στο τέλος είναι να το απολαύσεις!

  • Μη κλείσεις το πρώτο αεροπορικό εισιτήριο που θα βρεις μπροστά σου! Κάνε την έρευνά σου σε ιστοσελίδες όπως το skyscanner , kayak , google flights. (TIP: Συνήθως οι ημέρες με τις καλύτερες τιμές είναι η Δευτέρα και η Τρίτη.) Επιπλέον κοίταξε στις ιστοσελίδες της αεροπορικής εταιρίας που είσαι μέλος εαν έχεις κάποιο κωδικό προσφοράς ή έκπτωση λόγω του membership plan σου. Εαν δεν είσαι μέλος σε κάποια εταιρία - τώρα είναι η ώρα να κάνεις εγγραφή- και πολλές θα σε επιβραβεύσουν γι'αυτό!

Booking.com
  • Εννοείται ότι πρέπει να κάνεις έρευνα για τα ξενοδοχεία/σπίτια! Ξεκαθάρισε στο μυαλό σου μέχρι ποιό ποσό μπορείς να διαθέσεις και βάλτο στα φίλτρα της αναζήτησης σε κάποια έμπιστη ιστοσελίδα. Τέτοιες ιστοσελίδες είναι το Booking.gr (το οποίο έχει πρόγραμμα με πόντους και όσο περισσότερο κάνεις κρατήσεις , κερδίζεις εκπτώσεις!) , το hotels.com , airbnb.com (για διαμερίσματα) και άλλες πολλές. Οπωσδήποτε να κοιτάξεις δύο πράγματα για το ξενοδοχείο/σπίτι που σου αρέσει εκτός από τη τιμή : α) την τοποθεσία του ξενοδοχείου, μπορεί να χαλάσεις περισσότερα χρήματα στο τέλος επειδή θα χρειάζεσαι ταξί για να φτάσεις στα αξιοθέατα εαν το κατάλυμα βρίσκεται μακριά από όλα και β) τα σχόλια των επισκεπτών , μέσα από αυτά θα έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα για τη ποιότητα του καταλύματος και τις παροχές ή τις ελλείψεις του.

  • Να είσαι όσο ευέλικτος μπορείς να είσαι. Εαν χρειάζεται να μετακινηθείς από μια πόλη σε μια άλλη μέσα στη χώρα , κοίτα και άλλες επιλογές πέρα από το αεροπλάνο . Μπορεί να βρεις απίστευτα χαμηλές τιμές σε λεωφορείο ή να ζήσεις μια φανταστική περιπέτεια σε ταξίδι με τρένο! Μέσα από αυτά και θα εξοικονομήσεις χρήματα και θα ζήσεις εμπειρίες που δε τις φανταζόσουν.

  • Ο καλύτερος τρόπος να πας σε ένα προορισμό που ονειρεύεσαι χωρίς να δώσεις μια περιουσία είναι να σκεφτείς εναλλακτικά. Μπορείς να πας στις Μαλδίβες με σημαντικά χαμηλότερο κόστος εαν δεν μείνεις σε 5στερο resort αλλά σε ένα απλό ξενοδοχείο! Η θάλασσα θα είναι η ίδια , αυτό που αλλάζει είναι η υπηρεσία. (tip για Μαλδίβες: βρες ένα νησί κοντά στη πρωτεύουσα για να μη χρειαστείς υδροπλάνο ,υπάρχει ferry που εξυπηρετεί αυτά τα νησιά). Το ίδιο ισχύει και για το Μπαλί , στο οποίο υπάρχουν υπέροχα σπιτάκια με χαμηλές τιμές και ίσως κουζίνα για να μη τρως έξω πρωί - μεσημέρι - βράδυ. Όπου και να πας μπορείς να νοικιάσεις δωμάτιο με κουζινάκι κι έτσι θα γλιτώσεις πολλά χρήματα στα εστιατόρια! (Φυσικά και θα φας έξω αλλά μπορείς μια φορά την ημέρα να μαγειρεύεις και να το μειώνεις το κόστος)